رنگ کردن ام دی اف MDF : تخته فیبر با چگالی متوسط (MDF) که بیشتر برای وسایل خانه مانند کابینت آشپزخانه، روشویی حمام، قفسه کتاب، قرنیز، درهای داخلی و میزهای خواب استفاده می شود. با استفاده های بسیار زیاد از ام دی اف، کابینت ها و مبلمان در نهایت فرسوده، کثیف یا قدیمی می شوند. با این حال، می توانید با انجام چند مرحله دقیق، ام دی اف MDF را به صورت حرفه ای خودتان، دوباره رنگ آمیزی کنید.
نحوه رنگ کردن ام دی اف (MDF)
ابتدا برای به دست آوردن رنگ صاف و یکدست روی ام دی اف، باید آن را کمی سنباده بزنید. سپس، ام دی اف را قبل از رنگ آمیزی پرایمر بزنید تا از یک سطح صاف زیرکار اطمینان پیدا کنید. حتی اگر کابینتها، قفسهها و مبلمان کاملاً جدیدی را از امدیاف بسازید، باز هم باید همین پروسه را تکرار کنید، که به یک کار حرفهای تبدیل شود.
قبل از اینکه شروع به رنگ آمیزی و نقاشی کنید:
رنگ آمیزی ام دی اف آنقدرها هم که فکر می کنید ساده نیست. بی تجربگی و خوب انجام ندادن نقاشی منجر به ایجاد بافت سطحی زبر، متورم یا مخدوش پس از رنگ آمیزی می شود.
برای رنگ کردن MDF ابتدا باید از یک آستری استفاده کنید، تا سطح ام دی اف را درست مانند یک سطح صاف رنگ کنید. نوع رنگی که روی ام دی اف استفاده می کنید نیز مهم است. رنگهای روغنی به شما کمک میکنند تا به سطح صافی که به دنبال آن هستید برسید. از سوی دیگر، رنگهای پایه آب برای امدیاف متخلخل، خیلی مناسب نیستند.
در نهایت، برای یک روکش صاف، بهتر است سطوح بزرگ ام دی اف را با غلتک رنگ کنید. یک غلتک فوم، به طور خاص، صاف ترین سطح را به ام دی اف می دهد.
درزگیری سطحی
سطوح بزرگ و مسطح ام دی اف نسبت به لبه ها راحت تر رنگ آمیزی می شوند زیرا الیاف چوب فشرده پیوند محکم تری را در سراسر سطح ایجاد می کنند. به آب بندی کمتری نیاز دارد. به علاوه، شما نباید با سوراخ ها و حفره های بزرگ روی سطح مواجه شوید.
برای حالت دادن به ام دی اف قبل از رنگ آمیزی از یک سیلر سمباده شفاف یک مرحله ای استفاده کنید. سیلرهای سنباده پایه روغنی، به خوبی کار می کنند، اما در صورت تمایل می توانید از سیلر سمباده پایه آب نیز استفاده کنید.
پرکننده لبه ها
لبه های ام دی اف را می توان با همان سیلر سمباده ای که برای سطوح استفاده کردید، بکار ببرید. از آنجایی که لبه ها بسیار متخلخل( پر از منفذ و سوراخ ) هستند، همچنان باید بین هر لایه چند لایه سیلر سمباده بمالید.
یک روش بهتر این است که لبه ها را با یک پرکننده مبتنی بر پلیمر اکریلیک پر کنید. این پرکننده تنها به یک یا دو بار استفاده نیاز دارد و از گودال های بزرگی که گاهی اوقات در لبه های ام دی اف با آن مواجه می شوید مراقبت می کند.
نکات ایمنی
هنگام استفاده از رنگ ها، پرکننده ها یا پوشش ها، همیشه در مکانی با تهویه مناسب کار کنید. دستکش لاتکس بپوشید و هنگام سمباده زدن، از محافظ تنفس استفاده کنید.
آنچه شما برای رنگ کردن MDF نیاز دارید:
تجهیزات و ابزار مورد نیاز:
مواد و متریال مناسب برای رنگ کردن ام دی اف MDF
- رنگ مورد نیازتان
- درزگیر سمباده
- پرکننده بر پایه پلیمر
- سینی رنگ و آستری
- سمباده با شماره های220 و 320
روش های گام به گام برای رنگ کردن و نقاشی MDF ام دی اف
-
سطح و لبه ها:
با سمباده شماره 220 سطح را به آرامی سمباده بزنید. اگر لبه های 90 درجه ناهموار یا پوسته پوسته هستند، آن ها را نیز با دقت سنباده بزنید. هدف شما حذف هر گونه پوشش ناهموار و از بین بردن پستی بلندی های دیگر به جای رسیدن به سطح صاف است. سنباده زدن بیش از حد MDF بدون روکش باعث ساییدگی آن می شود و آب بندی و رنگ آمیزی آن را دشوارتر می کند.
-
سیلر را اجرا کنید:
سیلر را هم بزنید تا مخلوط شود. محصول را در سینی رنگ بریزید و آن را را روی سطح بغلتانید.
-
سمباده بزنید:
اجازه دهید سیلر حداقل یک ساعت خشک شود. سپس با سمباده 220 ، سطح MDF را صاف کنید.
-
سطح ام دی اف را تمیز کنید:
سطح ام دی اف را ابتدا با جاروبرقی و سپس با یک پارچه چسبناک تمیز کنید.
-
لایه دوم سیلر را اعمال کنید:
روی لایه دوم سیلر را بزنید، همانطور که با لایه اول انجام دادید.
-
برای بار دوم سمباده بزنید:
پس از اینکه لایه دوم سیلر حداقل یک ساعت خشک شد، برای بار دوم سطح را سمباده بزنید. از آنجایی که سطح نباید بیش از این بلند شود، باید از کاغذ سنباده ریزتر 320 استفاده کنید.
-
فیلر و یا بتونه را روی لبه ها اعمال کنید:
با کاردک، بتونه را به لبه های ام دی اف بزنید. بتونه را عمیقاً در سوراخ ها و شکاف ها فشار دهید. بگذارید دو تا سه ساعت خشک شود.
نکته مهم
یکی دیگر از راه های اعمال بتونه روی لبه های ام دی اف، مالیدن آن با انگشت است. این روش کاربردی نامرتبتر است، بنابراین برای از بین بردن برآمدگیها باید سمباده بیشتری روی MDF انجام دهید.
-
سنباده بزنید و لایه بتونه دوم را بمالید:
با دست، لبه های ام دی اف را با سمباده 220 کمی سمباده بزنید. با یک پارچه خشک پاک کنید. لایه دوم بتونه را اضافه کنید. اجازه دهید این لایه دوم پرکننده بیشتر خشک شود ( حدود چهار ساعت) .
-
سمباده نهایی:
لایه دوم بتونه لبه را با کاغذ سنباده 320 سنباده بزنید. کاغذ سنباده را دوباره روی سطح ام دی اف ببرید و آن را هم سنباده بزنید. به زاویه 90 درجه بین لبه و سطح توجه ویژه ای داشته باشید.
-
ام دی اف MDF را رنگ کنید:
MDF را با یک پارچه چسبناک پاک کنید. رنگ را با غلتاندن، برس زدن یا اسپری روی ام دی اف بمالید. حدود یک ساعت بین اولین لایه و شروع به رنگ زدن لایه دوم صبر کنید. در صورت نیاز، دو یا سه بار دوباره رنگ کنید.
یک نکته قابل توجه این که هنگام استفاده از بتونه، در صورت تمایل می توانید لبه ها را گرد کنید. به سادگی پرکننده را به اندازه 1/4 اینچ حجیم کنید، سپس آن را با دست با کاغذ سمباده به شکل گرد درآورید.
سوالات متداول و پر تکرار
- چرا ام دی اف MDF بعد از رنگ کردن زبر است؟
چوب ام دی اف معمولی و مقاوم در برابر رطوبت پس از رنگ آمیزی لبه ها زبر می شود، زیرا رنگ دانه های الیاف چوب را افزایش می دهد.
- آیا یک لایه پرایمر روی ام دی اف کافی است؟
از آنجایی که ام دی اف یک ماده فوق جاذب است، لازم است قبل از رنگ، دو لایه آستر بزنید. لبه ها را به آرامی بین پرایمر و رنگ سنباده بزنید تا زبری آن از بین برود.
- آیا می توان بدون سنباده روی ام دی اف رنگ کرد؟
ام دی اف از قبل سنباده کاری شده است، با این حال، سنباده سبک با سمباده مرغوب به چسبندگی آستر و رنگ کمک می کند.
آخرین دیدگاهها