رنگ مناسب نقاشی دیوار – رنگ تأثیر زیادی بر زیبایی سازه ها دارد. استفاده از کاغذ دیواری، مولتیکالر، کناف،متدهای فانتزی در رنگآمیزی، بلکا، و…. امروزه طرفداران زیادی دارد.امروزه انواع رنگهای ساختمانی با تنوع بالا تولید میشوند. هر یک از رنگها، مزایا، معایب و کارایی خاص خود را دارند. بهتر است قبل از انتخاب رنگ مناسب نقاشی دیوار ، ویژگیها، مزایا و معایب هر کدام را بدانیم چرا که هر رنگی برای قسمتی از خانه مناسب تر است.
در گذشته رنگهای بر پایه روغن پراستفادهترین رنگها برای نقاشی دیوارها بودند اما امروزه رنگهای بر پایه آب (لاتکس) و همچنین رنگهای اکرلیک به دلایلی ازجمله زود خشک شدن و سازگاری با محیط زیست بیشتر استفاده میشوند. نوع رنگ انتخابی به جنس دیوار، محل قرارگیری آن در خارج و داخل خانه و میزان هماهنگی با سایر قسمت ها بستگی دارد. انتخاب زیباترین رنگ ساختمان که متناسب با دکوراسیون داخلی باشد در خاص نشان دادن فضای منزل تاثیر زیادی دارند.
انواع رنگ مناسب نقاشی دیوار
رنگ روغنی
این رنگ از قدیمیترین انواع رنگهای ساختمانی محسوب میشود. رنگ روغنی در انواع براق،نیمه براق و مات برای دیوارهای ساختمان کاربرد دارد. رنگ روغنی براق بیشتر برای در و پنجرهها استفاده میشود و به عنوان عایق و ضد زنگ نیز عمل میکند. این نوع رنگها با قرار گیری بر سطح دیوار انعکاس نور در محیط منزل و ساختمان را بهبود میبخشد. استفاده از نوع براق رنگ روغنی بیشتر برای دیوارهای پذیرایی و برای دیوار اتاقهای نوع نیمه مات و مات دیگر توصیه میشود. رعایت اصول خشک شدن رنگ روغنی در اجرای صحیح این روش نقاشی ساختمان تاثیر بسزایی دارد.
مزایا
- دوام بالا
- قابل شستشو
- پوشش دهی مناسب
- رنگ روغنی براق آن نور را منعکس میکند و باعث روشنتر فضا میشود
معایب
- زمان بر بودن رنگ آمیزی
- رنگ روغنی براق، نمایان کردن ایرادات دیوار و ناهمواریهای گچکاری
- رنگ روغنی مات کمتر قابلیت شستوشو دارد
- رنگ روغنی مات بوی بیشتری و قابلیت پوششدهی کمتر دارد
رنگ پلاستیک
رنگ پلاستیک از رنگهای ساختمانی قدیمی محسوب میشود و در انواع مختلف و با کیفیتهای مختلفی تولید میشود. رنگ کردن دیوار با رنگ پلاستیک و خشک کردن آن بسیار راحت است. رنگ پلاستیک یک انتخاب مناسب و مقرون به صرفه به حساب میآید.
مزایا
- اجرای آسان
- پایه آب بودن
- قابل شستشو
- سرعت خشک شدن بالا
- پوشش عیوب به دلیل مات بودن
معایب
- جذب رطوبت
- دوام کم نسبت به رنگهای روغنی
- عدم اجرا روی آهن آلات
رنگ مولتی کالر
رنگ مولتی کالر از رنگهای ساختمانی دکوراتیو و جدید است. این نوع رنگ پس از اجرا یک زمینه با رگههایی از رنگهای مختلف ایجاد میکند. قابل اجرا روی تمامی سطوح مانند سیمان، بتن، گچ و… است. رنگهای مولتیکالر فوقالعاده تزئینی و در طرحهای متنوع و رنگهای مختلف موجود است.
ویژگی ها
- عدم جذب رطوبت
- جلوگیری از رشد باکتری و قارچ
- دوام بالا و ترمیم راحت
- عدم جذب دوده و غبار
- پوشش ایرادها و عیب های سطح
رنگ بلکا
رنگ بلکا یا رنگ پوششی سلولزی رنگی است که در ساخت آن از الیاف سلولزی استفاده شده و حالتی شبیه کاغذ دیواری دارد. رنگ بلکا به نسبت دیگر سبکهای رنگ کردن و کاغذ دیواری مقرون به صرفه تر است. رنگ بلکا یک پوشش مناسب برای رنگ دیوار در منزل به شمار میآید و قابلیت هماهنگی دکوراسیون و طراحی داخلی منزل را سهولت میبخشد.
ویژگی ها
- پوشش خوب ایرادات دیوار و عدم نیاز به زیرسازی
- عایق گرما و سرما
- تنوع رنگ بالا
- قابل شستشو با شامپو فرش
- ضد آب و ضد ترک
- ترمیم آسان
رنگ پتینه
یکی از انواع جدید رنگهای ساختمانی دکوراتیو رنگ پتینه است که هر روزه طرفداران زیادی پیدا میکند. پتینه کاری یک سبک جدید طراحی و رنگ دیوار است که به دو سبک مدرن و کلاسیک صورت میگیرد. در رنگآمیزی با این نوع رنگ دیگر به طرحهای خاصی محدود نیستید و میتوان طرحی مطابق با سلیقه خود روی دیوارها اجرا کرد. اصلی ترین تأثیر پتینه، قدیمیسازی یا کهنه کاری است. فرآیندی که به سطوح حالتی قدیمی و آنتیک میبخشد و حس و حالی کلاسیک را به فضای مدرن خانه امروزی میآورد.
ویژگی ها
- رنگ دوام و پایداری بالا
- قابل شستوشو
- قابلیت ترمیم و لکهگیری بالا
رنگ اکریلیک
در ابتدا این نوع رنگ به دلیل دوام و درخشندگی، بیشتر در صنایع خودروسازی به کار میرفت. برای ایجاد طرح و نقش روی دیوار از رنگ اکریلیک دیوار در نقاشی ساختمان استفاده میشود. رنگ اکریلیک در سه نوع براق، نیمه براق و مات تولید میشود. به دلایلی از جمله تنوع بالا در انواع رنگها و انعطاف پذیری برای اجرا روی هر سطوحی در رنگ آمیزی دیوار یک انتخاب خوب به حساب میآید.
ویژگی ها
- سازگار با محیط زیست
- پایه آب بودن
- دوام و ماندگاری بالا
- سریع خشک شدن
- ضد رطوبت و مقاوم در برابر اشعه فرابنفش و سایش
- بدون بوی نامطبوع
- غلظت بالایی و پوشش دهی خوب سطح
رنگهای آستر:
متناسب با سطح مورد نظر رنگ کاری، رنگ آستری مخصوص آن سطح موجود است که باید برای زیرسازی از آن استفاده کنید. در واقع رنگ آمیزی هر سطحی بدون زیرسازی مناسب، نتیجهای با کیفیت پایین و نامناسب دارد. زیرسازی در سطح عبارت است از تمیز کردن سطح و اجرای رنگ آستر که باعث میشود رنگ نهایی بهتر روی سطح بنشیند و زیباتر جلوه کند.
رنگ های پرایمر
رنگ های پرایمر برای پوشاندن و محافظت از سطوح چوبی و یا دیوارها ازجنس گچ برای ساخت زیر لایه نقاشی مناسب هستند. در دیوارهای تازه گچ کاری شده، رنگ پرایمر معمولا به صورت محلول در آب و با ترکیب حجم حدود ده درصد آب به کار برده می شود. استفاده از پرایمر باعث می شود که گچ دیوار مجددا خیس شود و رنگ به کار رفته به خورد گچ دیوار داده شود. در نتیجه قدرت جذب لایه گچی کاهش پیدا می کند و رنگ هایی که به عنوان لایه روی کار مورد استفاده قرار می گیرند، بهتر سطح دیوار را پوشش میدهد.
مراحل رنگآمیزی
با توجه به رنگ انتخاب شده و جنس سطح مراحل رنگ کاری متفاوت است. رنگ آمیزی دیوار گچی از دیواری که قبلا رنگ شده مراحل پیجیده تری دارد و البته بسته به کیفیت دیوارها و نوع رنگی که انتخاب میکنید تفاوتهایی دارند.
آخرین دیدگاهها