بعضی ها فکر میکنند که دیوار های بافت دار غالباً از سر ناچاری اجرا می شوند ولی اینکه دیوارها بافت دار باشند یا صاف و سیقلی کاملا سلیقه ای است، با تجربه ای که ما بدست آوردیم، بسیاری از صاحب خانه ها بافتی صاف و شیشه مانند را برای دیوارها و سقفهای خود انتخاب می کنند. سطوح صاف علاوه بر اینکه سبک مورد پسند امروزی هستند، به برجسته شدن بهتر رنگ کمک می کند. از آنجایی که هیچ برآمدگی برای ایجاد افکت سایه وجود ندارد، سطح روشن تر به نظر می رسد.
اما مزیتی که دیوارهای بافت دار دارند این است که زیر کار دیوار نیازی به بتونه و سنباده کاری ندارد در نتیجه خیلی سریعتر کار رنگ آمیزی را می توانید شروع کنید و در زمان، صرفه جویی می شود همچنین بسیاری از صاحب خانه ها از این سبک و مدل خوششان می آید زیرا از ظاهر روستایی دیوارهای بافت دار لذت می برند.
علاوه بر این، بافت دیوار، که معمولاً با ماشینهای تکسچرینگ الکتریکی اعمال میشود، میتواند با مواردی که به راحتی و ارزان به دست میآیند انجام شود که عبارتند از: غلتک رنگ و بتونه.
چگونه یک دیوار بافت دار ایجاد کنیم؟
بافت دیوار از ماده ای بدست می آید که ضخیم تر از رنگ اما نازک تر از ترکیب بتونه است. بافت اعمال شده روی دیوارها و سقف ها به دلیل برجستگی ها و فرورفتگی هایی که دارد، سایه های کوچکی ایجاد می کند.
با وجود اینکه سایه ها در نور مستقیم ناپدید می شوند اما زمانی که منبع نور با زاویه تندتری به دیوار بتابد سطح را تاریک تر می کند و در نتیجه کمی دیوار تیره تر میشود.
پس این اثر تیرهکنندگی، تکنیک خوبی برای پنهان کردن عیوب سطح است. اگر دیوارتان دارای درزها، برآمدگی ها، فرورفتگی ها و یا سایر عیوب باشد، بافت دیوار می تواند تا حد زیادی آنها را پنهان کند. از آنجایی که سقف ها بیشترین نور را دریافت می کنند، پنهان کردن عیوب آنها بسیار سخت است پس یکی از دلایلی که سقف ها اغلب بافت دارند همین است.
بافت دار کردن دیوار با استفاده از دستگاه و یا غلتک :
نقاشان حرفه ای با استفاده از پیستوله رنگ بافت دیوار و سقف را ایجاد می کنند. اگر منطقه بزرگی را بافت می خواهید بافت دار کنید این روش مناسب است. بین یک تا سه گالن در دقیقه، دستگاه بافت را روی سطوح می پاشد. بافت اسپری شده به سرعت پخش و خشک می شود.
همچنین شما می توانیداز یک غلتک رنگ معمولی استفاده کنید که کم هزینه تر از پیستوله می باشد. باوجود اینکه سرعت انجام کارش کندتر است، اما کنترل آن آسان تر است و می تواند گزینه خوبی برای مناطق کوچکتر یا تعمیرات باشد. با استفاده از غلتک رنگ می توان به همان بافتی که با پیستوله ایجاد می شود، دست یافت.
نکته:
اثرات بافت دیوار بسته به نحوه اجرا و نوع مواد می تواند متفاوت باشد. پیشنهاد ما به شما این است که قبل از شروع به اجرا، برروی دیوارها و سقف ها، این تکنیک را روی قسمتهای کوچکی از دیوار که در معرض دید نیست یا حتی ورق های مقوا ، هم با ایجاد لایه های نازک و هم لایه های کلفت تمرین کنید تا نحوه اجرا و زمان های مختلف خشک شدن بین لایه ها دستتان بیاید.
تجهیزات و ابزارهای مورد نیاز عبارتند از:
دستورالعمل ها:
بافت دادن به دیوار با غلتک یک عملیات نامرتب است که منجر به حرکت مواد بافت در همه جهات می شود. هنگام تزیین سقف، حتی دقیق ترین نقاش باید کف و سطوح دیوارهای مجاور، از جمله تزئینات در و پنجره را بپوشاند. از کاورهای آسان پوش وکیسه های پلاستیکی برای کف و سطوح عمودی و همچنین برای مرز بین دیوار و سقف از نوار نقاشی استفاده کنید.
قبل از اینکه بتوانید بافت پایه را اعمال کنید، باید سوراخها و فرورفتگی های سطحتان را پر کنید. با استفاده از کاردک شروع به بتونه کاری کنید تا سراسر سطحتان یکنواخت شود. فقط به یاد داشته باشید که زمان زیادی را صرف این کار نکنید، زیرا با مواد بافت پوشانده می شود و معمولاً نیازی به سمباده زدن سطح نمی باشد.
مرحله بعد این است که یک لایه رنگ لاتکس سفید یا پرایمر مخصوص روی سطحتان بزنید و بگذارید خشک شود. توجه کنید که این پیش پوشش ضروری است زیرا رنگ بافتی که مستقیماً روی سطح (دیوار یا سقف) اعمال می شود جذب شده و تلاش شما بی نتیجه می ماند.
ترکیب بافت را مخلوط کنید: از یک سطل و یک میکسر رنگ برای مواد خود استفاده کنید تا ترکیب بافت را کاملاً مخلوط کنید. مخلوط را هم بزنید تا قوام بیاید و غلیظ شود. توجه کنید که مواد یکدست شوند تا به راحتی با غلطک رنگ قابل استفاده شود.
اجرای مواد بافت روی سطح: بافت دار کردن سطح شامل یک فرآیند اجرایی دو قسمتی است : 1. اجرای اولیه، 2. سپس یک بار دیگر غلطک رنگ دوم را روی ماده اعمال شده پس از خشک شدن جزئی میکشیم. زمانبندی درست برای این فرآیند، پیچیدهترین بخش است.
ابتدا یک سینی رنگ را با مواد بافت یا رنگ بافت پر کنید. غلتکتان را در سینی رنگ فرو کنید و سپس بافت را روی سطح دیوار یا سقف بمالید. روکش غلتکی معمولی، یک بافتی را ایجاد می کند، اما روکش های غلتکی مخصوص و طرحدار نیز وجود دارد که برای جلوه بیشتر دادن به سطحتان طراحی شده اند.
چند نکته مهم و کاربردی:
- هنگام استفاده از رنگ بافت، از دستورالعمل های محصول پیروی کنید زیرا سازنده ممکن است تنها اعمال یک لایه را توصیه کند.
- در بیشتر موارد، اگر با بافت دیوار خود مشکل دارید، دلیل آن نسبت ترکیب آب به موادتان است. آب بسیار کم بافت های چسبناک و نوک تیز ایجاد می کند و آب بیش از حد منجر به ریزش مواد می شود یا حتی آب از دیوار می چکد.
با برس یا قلمو مناطق باریک را بافت دار و رنگ کنید: جایی که غلطک رنگ نمی تواند به آن برسد مانند گوشه ها و لبه های اطراف کارهای چوبی، با استفاده از یک قلم مو، بافت را کامل کنید.
بگذارید بافت خشک شود: بگذارید بافت تا حدی خشک شود ( تقریباً تا نیمه خشک شدن کامل) خشکی را با فشار دادن انگشت شست به سطح و بیرون کشیدن آن تست کنید.
اجرا دوم بافت: وقتی مواد بافت اعمال شده به قوام مورد نظر رسید، دوباره همان کار را روی سطح تکرار کنید. با این کار کمی مواد خشک شده را به سمت بالا کشیده و بافت سه بعدی مورد نظر را ایجاد می کند.
یک تکنیک : اگر دوست داشتید می توانید قبل از اینکه سطح کاملاً خشک شود، با استفاده از یک کاردک با صاف کردن مواد بافت روی سطحتان، برآمدگی ها و زاویه های موجود را از بین ببرید درنتیجه ظاهری شبیه بافت گچ ایجاد می شود. ( برای اجرای این تکنیک ماده بافت باید قوام درستی داشته باشد تا جلوه خوبی به وجود آید. اگر مواد روی سطح خیلی مرطوب باشد، بافت لکه دار می شود و اگر خیلی خشک باشد، مواد یک دست نمی شود. )
رنگ کردن بافت ایجاد شده: زمانیکه سطح بافت دارتان کاملا خشک شد می توانید با رنگ مورد علاقه تان شروع به رنگ آمیزی کنید . نکته قابل توجه این که پرایمر را نادیده نگیرید زیرا سطح بافت دار شما رطوبت رنگ را می مکد و منجر به نتایج ناسازگار و هدر رفتن رنگ می شود.
نکاتی برای بافت دار کردن دیوار
- از غلطک رنگ با سری ضخیم استفاده نکنید زیرا ترکیب بافتی بیش از حدی را جذب میکند و اعمالش روی سطح دشوار است.
- نسبتاً سریع کار کنید زیرا احتمال سریع خشک شدن ترکیب بافتی شما وجود دارد.
- برای بافت ضخیم دیوار که خیلی آهسته خشک می شود، می توانید گرمای اتاق را افزایش دهید یا یک فن روشن کنید تا به روند خشک شدن سطح شما کمک کند.
در پایان ما تمام سعی خودمان را کردیم که تمام نکات و ترفندهای لازم برای ایجاد دیوار بافت دار را خدمتتان ارائه دهیم و امیدواریم که این مطلب برای شما دوستان عزیز مفید واقع شده باشد.
آخرین دیدگاهها