نحوه تولید چسب چوب – چسب چوب نوعی چسب صنعتی ست که ترکیبی از مواد پلیمری و آلی هست که در صنعت چوب کاربرد داره. برای اتصالات قطعات چوبی، تخته سه لایه و ام دی اف استفاده میشه، به خاطر کاربری آسون و اتصالات محکمی که ایجاد می کنه؛ درصورت استفاده درست از چسب چوب و بعد از خشک شدن کامل اون اتصالات محکم و سفتی رو به وجود میاره، در صنعت مبلمان بسیار کاربرد داره. چسب چوب به خوبی در آب حل شده و در صورت تماس با دست به راحتی تمیز میشه.
برای ساخت چسب چوب میشه از روش پلی وینیل استات امولسیونی استفاده کرد. این روش شامل دو فاز رزین پلی وینیل استات امولشن و کاتالیست هستش که فاز اول به صورت آماده در بازار موجوده ولی فاز دوم رو بر اساس دستورالعملی باید تهیه کرد. برای فاز دوم به مواد زیر نیاز هست:
- پلی وینیل الکل
- کلرید آمونیوم
- کلسیم کلرید
- اسید اگزالیک
- آب
برای تولید یک کیلو کاتالیست به 75 گرم پلی وینیل الکل، 600 گرم آب، 130 گرم اسید اگزالیک، 170 گرم کلرید آمونیوم و 25 گرم کلسیم کلرید نیازه. موقع آماده سازی این فاز به خاطر شیمیایی بودن این مواد، تماس با چشم و پوست ممکن باعث ایجاد مشکل بشه.
نحوه تولید چسب چوب
برای تهیه کاتالیست اول آب رو تا 90 درجه گرم می کنیم و بعد به آرومی پلی وینیل الکل رو به آب اضافه می کنیم و هم می زنیم تا به خوبی مخلوط بشن. مخلوط یکدست اماده شده رو تا 40 درجه سرد می کنیم. سپس کلرید آمونیوم، کلسیم کلرید و اسید اگزالیک رو با فاصله زمانی به مخلوط اضافه می کنیم در صورت مخلوط نشدن این مواد میشه مخلوط رو تا 60 درجه گرم کرد تا مخلوط یکدست آماده بشه. بعد از آماده شدن کاتالیست، 10 درصد از اون رو روی 90 درصد از فاز اول می ریزیم و بعد اون رو با دستگاه میکسر مخلوط می کنیم تا چسب چوب آماده بشه.
مزایای استفاده از چسب چوب
- راحتی در اجرا و تداشتن مشکل حلالیت و غلظت که همین ویژگی باعث میشه سرعت اجرای کار بالا بره.
- حلالیت با رزین های پلاستیکی و داشتن فواید خاص و متفاوت در برابر آب
- مقرون به صرفه بودن
- با وارد کردن فشار جانبی روی وسیله ی مورد نظر عمل چسبندگی بهتر و زودنر انجام میشه
طرز استفاده از چسب چوب
برای گرفتن درز و ترک های چوب یا اتصالات و ساختن سازه های چوبی،بهترین گزینه چسب چوب هست.علاوه بر این ها برای زیرسازی رنگ ها و فعالیت هایی مثل معرق کاری استفاده از چسب چوب گزینه ی عالی هست.برای استفاده از این ماده باید به مراحلی که در ادامه براتون میگم رو اجرا کنین:
- سطح مورد نظرتون رو باید کامل تمیز کنین.
- به کمک یه قلم مو چسب ر وروی سطح مورد نظر بکشین.
- دو قطعه رو روی بزارین و اجازه بدین حدود 20 تا 30 دقیقه بدون هیچ حرکتی روی هم بمونن.
- بعد از گذشت این زمان چسب گیرندگی اولیه داره و به مرور زمان قوی تر میشه.
موارد استفاده از چسب چوب در صنایع مختلف
این ماده در صنایع چوب، مبلمان، گچ بری، گل سازی، برای چسبوندن چوب های نرم و سخت، فرمیکا، فیبر، تخته سه لایی و روکش های چوبی، در کارخونه های تولید میز و صندلی های چوبی و صنایع چوب کاربرد داره.
آخرین دیدگاهها