مقدمه: یکی از قسمت های مهم در نقاشی ساختمان رنگ آمیزی در و پنجره ها و انتخاب رنگ مناسب برای در و پنجره هست. چون هم پرکاربرد هستن و هم برای رنگ کردن نیاز به دقت بالایی دارن.علاوه بر این با رنگ آمیزی صحیح و انتخاب رنگی که مناسب با رنگ محیط باشه، می تونه ظاهر زیباتری رو به وجود بیاره.
رنگ مناسب برای درب و پنجره
انواع رنگ ها برای رنگ آمیزی در و پنجره
رنگ پلاستیک:
این رنگ چسبندگی مناسبی داره ولی قابل شستشو نیست و بهتره برای محیط های مرطوب از این رنگ استفاده نکنین.رنگ پلاستیک نسبت به بقیه ی رنگ ها قیمت مناسب تری داره.
رنگ روغن:
رنگ مناسب برای در و پنچره های فلزی رنگ روغن هست که کاربرد های زیادی هم داره.از ویژگی های این رنگ: مقاومت بالا،سرعت در خشک شدن،براقیت خوب،و این که قابلیت شستشو هم هست.این رنگ گزینه خوبی برای محیط های مرطوب به حساب میاد.
رنگ اکریلیک:
با آب ترکیب میشه و خواص زیادی هم داره.رنگ های اکریلیک قابل شستشو بوده و دوست دار محیط زیست هستن.علاوه بر این مقاومت بالایی داشته و نسبت به بقیه ی رنگ ها دیرتر ترک می خوره.این رنگ بهتره برای جاهایی که رطوبت دارن به کار نره.
تفاوت نقاشی در و پنجره با بقیه ی قسمت های ساختمان
- شکل قسمت های مختلف با هم فرق دارن و برای رنگ آمیزی شاید نیاز به قلم مو،غلتک یا پیستوله باشه.
- جنس سطوح متفاوت هستن.مثلاً جنس و نوع رنگ در و پنجره فلزی با در چوبی یکی نیست.
- هر کدوم از بخش های ساختمان کاربری متفاوتی دارن که این موضوع در انتخاب رنگ تاثیر میزاره.به طور مثال رنگ نرده و راه پله باید قابل شستشو باشه ولی رنگ سقف اگر این ویژگی رو نداشته باشه مهم نیست.
- سطوحی که در فضای باز و در معرض نور خوزشید و بارش بارون هستن، رنگ آمیزشون هم فرق داره.مثلاً رنگی که برای در حیاط استفاده میشه نمی تونه از جنس پلاستیک باشه.
در نتیجه باید اول مشخص کنین در و پنجره کدوم قسمت از بنا رو و در چه شرایط آب و هوایی می خواین رنگ بزنین تا متناسب با این موارد رنگ مناسب رو انتخاب کنبن.
آماده سازی محیط برای نقاشی در و پنجره
- همه ی قسمت های در و پنجره رو با روزنامه بپوشونین.
- بهتره اول دیوار ها رو رنگ کنین و بعد سراغ در و پنجره برین.
- روی شیشه های پنجره رو روزنامه بزنین.
- اگر دری که می خواین رنگ بزنین فلزی هست،بهتره که اون رو از جایگاه خودش در بیارین برای این که تسلطتون برای رنگ زدن بالاتر میره.
ترکیب رنگ و انتخاب رنگ مناسب
از مهم ترین نکته ها برای رنگ آمیزی در و پنجره اینه که چه رنگی رو انتخاب می کنین.بعضیا دوست دارن رنگ این قسمت با دیوار ها متفاوت باشه.باید دقت کنین که رنگ در عین زیبایی باید با بقیه ی قسمت های خونه هارمونی داشته باشه.بهتره برای قسمت هایی مثل سرویس بهداشتی و حمام رنگی بزنین که زیاد روشن نباشه چون لک کثیف زود خودشو نشون میده و باید مدام در حال تمیز کردن باشین.
در مورد پنجره ها هم چون دوده هوا از این قسمت وارد خونه میشه و خیلی زود تیره میشن،باز هم باید میزان روشنی رنگ توجه کنین.به طور کل برای انتخاب رنگ باید حواستون به مکان و کاربری محیط باشه.
جنس رنگ برای رنگ آمیزی در و پنجره
برای درهایی که در معرض رطوبت هستن باید از رنگ هایی که ضد آبن استفاده کنین تا در اثر رطوبت پوسیده نشن.با استفاده از این رنگ ها،شرایطی برای رشد میکروب ها فراهم نمیشه.
برای رنگ آمیزی پنجره ها هم باید از رنگ های ضد آب استفاده کرد چون با بارندگی و برخوردش با پنجره ها به مرور زمان رنگ ها از بین رفته و پوسیده میشن.
به طور کلی برای در و پنجره ها باید رنگی انتخاب بشه که هم قابلیت شستشو داشته باشه و هم در برابر پوسیدگی مقاوم باشه.
در نیجه رنگ مناسب برای در و پنجره رنگی هست که علاوه بر هماهنگ بودن با اجزای پیرامون،جنس متناسب با کاربری محیط رو هم داشته باشه.مثلاً برای در یا پنجره فلزی و آهنی،رنگ روغن براق گزینه ی مناسبی هست چون هم قابل شستشو هستش و هم عیب ها رو بهتر از رنگ مات پوشش میده.
لوازم مورد نیاز برای رنگ آمیزی در و پنجره فلزی
- ضد زنگ
- رنگ آستری
- رنگ مورد نظرتون
- سنباده نرم و زبر
- قلم مو یا پستوله
- غلتک برای سطوح بزرگ تر
- کهنه برای تمیز کردن گرد وغبار
رنگ آمیزی در و پنجره فلزی
برای رنگ زدن در یا پنجره هم باید اطلاعات کافی داشته باشین و هم لوازم مورد نیازتون رو تهیه کنین.علاوه بر این ها این کار رو باید با دقت و ظرافت بیشتری انجام بدین.
قبل از شروع رنگ آمیزی سطح مورد نظرتون رو با یه پارچه خوب تمیز کنین.اگر روی در یا پنجره گرد و غباری وجود داشته باشه،نباید این انتظار رو داشته باشین که یک در زیبا و یکدست تحویل بگیرین.
بعد از تمیز کردن باید با دو نوع سنباده نرم و زبر سطح کارتون رو سنباده کشی کنین.اگر روی سطح مورد نظرتون شکاف یا ترک داره،با کمک یتونه اون ها رو صاف و یکدست کنین.
در صورتی که روی در یا پنجره زنگ زدگی وجود داشته باشه باید حتماً دوبار با سنباده نرم و زبر سطح رو سنباده کشی کنین.اگر می خواین نتیجه ی خوبی رو شاهد باشین این مرحله رو باید به درستی انجام بدین.
از سنباده زبر برای از بین بردن ناصافی ها و رنگ های به جا مونده ی قبلی استفاده میشه و بعد یک بار هم با سنباده نرم سطح سنباده کشی میشه.
بعد از اتمام سنباده کاری در صورت نیاز می تونین از رنگ آستر استفاده کنین.رنگ آستر یه رنگ رقیقه که به صورت کامل روی سطح در یا پنجره زده میشه.لزومی نداره رنگ آستری حتماً همرنگ با رنگ اصلی باشه ولی به تاثیر اون در رنگ نهایی توجه کنین.مثلاً اگر رنگ نهایی یه رنگ تیره باشه استفاده از رنگ آستر مشکی که رقیق شده باشه تاثیر بدی در نتیجه ی کار نمیزاره.
با انجام این مراحل سطح مورد نظرتون آماده برای رنگ آمیزی هستش.برای شروع باید رنگ مورد نظر به غلظت مناسب برسه.برای این کار باید رنگ رو با مقدار مناسبی از تینر مخلوط کرده تا رنگ از حالت اولیه خودش رقیق تر بشه.حالا با هر وسبله ای که مد نظرتون هست قلم یا پیستوله می تونین با دقت در یا پنجره رو رنگ بزنین.
نکات تکمیلی برای رنگ آمیزی
- برای رنگ آمیزی در و پنجره هایی که فلزی هستن و پیچ و خم های خاص خودشونو دارن،استفاده از قلم مو در سایز های مختلف واجبه.
- اگر امکانش هست لولا های در یا پنجره رو باز کنین چون این جوری رنگ آمیزی بهتر و راحت تر شده و نتیجه ی بهتری رو شاهد هستین.
- سطح روی شیشه ها و دستگیره ها رو با روزنامه بپیچین و بعد از تموم شدن رنگ آمیزی اون ها رو باز کنین.
- حتماً استفاده از دستکش و ماسک رو فراموش نکنین.
آخرین دیدگاهها