مقدمه: قبل از شروع به رنگ آمیزی باید در مورد نوع رنگ تصمیم بگیرین. به خاطر تنوع زیاد رنگ های ساختمانی طبیعتاً با گزینه های زیادی برای انتخاب روبه رو میشین. هر کدوم از رنگ ها ویژگی های خاص خودشونو دارن و برای استفاده در محیط های ویژه ای مناسب ان.اگر بخوایم رنگ های مختلف رو دسته بندی کنیم، نتیجه اش میشه دو گروه رنگ های ضد آب و رنگ هایی که در برابر رطوبت و آب مقاومتی ندارن.
تو این مقاله قراره با این رنگ ها بیشتر آشنا بشین.
رنگ ضد آب چیست؟
همون طور که بالا بهش اشاره کردم، رنگ های ساختمانی دو دسته ان یا بر پایه آب هستن یا بر پایه حلال های دیگه مثلاً حلال های نفتی.
اون دسته از رنگ هایی که بر پایه آب هستن معلومه که در برابر آب و رطوبت هیچ مقاومتی ندارن و در زمان کوتاهی با شستشو از بین میرن. ولی رنگ هایی که بر پایه حلال های مختلف ان، در مقابل آب و نفوذ رطوبت مقاوم هستن که به این گروه رنگ های ضد آب یا ضد رطوبت میگن.
علت این ویژگی چیه؟ علت این خاصیت بیشتر در ارتباط با فرمول شیمیایی و ترکیبات رنگ ها هست. با بررسی فرمول شیمیایی نمیتونیم یه ترکیب ویژه رو به عنوان ترکیب ضد آب معرفی کنیم، چون این رنگ ها خودشون انواع مختلف و متنوعی دارن. شباهتشون به هم داشتن سطح آب گریزه که اون ها رو حاوی این خاصیت و قابل شستشو کرده.
انواع رنگ های ضد آب ساختمانی
این رنگ ها یه نوع ویژه و خاص نیست و انواع مختلفی داره. مثلاً رنگ های اکریلیک و لاتکس انواع ضد رطوبت رو دارن. بعضی دیگر دو نوع ضد آب و حلال رو دارن ولی یه دسته دیگه هستن که فقط در یه نوع ضد آب تولید میشن. مثل رنگ هایی که بر پایه سیمان هستن.
این رنگ ها برای استفاده روی سطوح گچی گزینه های مناسبی ان.
1- رنگ اکریلیک ضد آب
با وجود اینکه ضد آب هستن ولی تنها مزیتش این نیست. این نوع رنگ ها مقاوم بوده و پوشش بالایی هم دارن. رنگ های اکریلیک برای دیوارهایی که زیرسازی مناسبی ندارن، گزینه ی عالی به حساب میان، چون به خوبی ایرادهای محیط رو پوشش میدن.
این نوع رنگ ها رو میشه به راحتی شستشو داد و نگرانی بابت از دست رفتن کیفیت اون وجود نداره.هم چنین این رنگ ها برای سطوح متخلخل کاربرد داره.
به طور معمول رنگ های اکریلیک سفید هستن و برای این که رنگ دلخواهتون رو درست کنین باید از خمیرهای رنگی کمک بگیرین.
معیار هایی که باید هنگام انتخاب رنگ سرویس بهداشتی و رنگ حمام در نظر بگیرید:
خاصیت بازدارندگی کپک: رنگ حمام دارای مواد افزودنی ضد میکروبی است که به مقاومت در برابر کپک یا کپک زدن (اما نه کاملاً پیشگیری) کمک می کند.
روکش قابل شستشو: از آنجایی که دیوارهای حمام نیاز به پاک کردن یا شستشو دارند، رنگ های مخصوص مکان های مرطوب نسبت به سایر رنگ های داخلی کمی سخت تر و انعطاف پذیرتر است.
ساختار سفت: برخی از رنگها ساختار محکمتری دارند که میتواند باعث شود در محیطهای با رطوبت بالا بهتر عمل کنند.
انتخاب بهترین رنگ ضد آب برای سرویس بهداشتی
از رنگ اکریلیک ضد آب می توان برای سرویس بهداشتی نیز استفاده کرد.
یکی از بهترین رنگ هایی که می توانید برای مکان های مرطوب مانند سرویس بهداشتی و حمام استفاده کنید رنگ اکریلیک همه کاره پارسامین پارس مهر کد 600 است که همه کاره است و شرکت پارس مهر با تضمین صد در صد کیفیت و در همه جا از جمله محیط های مرطوب که نیاز به رنگ داشته باشد با پوشانندگی خیلی عالی، قابل استفاده می باشد.
بنابراین پیشنهاد ایران رنگ به شما برای انتخاب بهترین رنگ ضد آب برای سرویس بهداشتی رنگ اکریلیک ضد آب پارسامین کد 600 می باشد.
2- رنگ سیمان ضد آب
این رنگ از ترکیب کلرید کلسیم، رنگ دانه ها و سایر مواد تولید شده. رنگ سیمان برای محیط هایی که بیرون از ساختمان هستن مثل زیرزمین و زیر شیروانی به کار میره.
ویژگی های رنگ سیمان: پوشش دهی مناسبی داشته و در برابر آب و رطوبت مقاومت بالایی دارن. این نوع رنگ قابل شستشو هست و در سرما و گرما دوام خوبی داره.
3- رنگ اپوکسی ضد رطوبت
اپوکسی یه نوع رزین پلاستیکی هست که وقتی به رنگ اضافه میشه اون رو در برابر آب و رطوبت مقام می کنه. از این محصول برای سطوح سخت و فلزی به خصوص کفپوش پارکینگ و زیرزمین ساختمان استفاده میشه. رنگ اپوکسی در سطوح بتن و سیمان هم کاربرد داره.
این رنگ چون در برابر آب شور دریا مقاومه، به جهت جلوگیری از خوردگی و اکسید شدن، برای نمای بیرون ویلا و سازه های فلزی که در مجاور دریا هستن گزینه ی مناسبی هست.
از ویژگی های این محصول:
- نفوذ ناپذیری
- دوام بالا
- ضد رطوبت
- مقاوم در برابر آب شور دریا،فشار،سرما و گرما
- سرعت بالای سخت شدن
4- رنگ سیلیکونی ضد آب
یکی از انواع رنگ های ساختمانی، رنگ سیلیکونی هستش که برای لوله های فلزی و تاسیسات فلزی کوچیک و بزرگ کاربرد داره.این رنگ پوشش دهی و دوام بالایی داشته و در برابر آب و رطوبت، سرما و گرما، مقاومت خوبی داره. هم چنین برای محو زیرسازی محیط بعد از رنگ آمیزی مناسبه.
5- رنگ الاستیک آکرولین
الاستیک آکرولین جزء رنگ های سمی به حساب میاد و چون خاصیت ارتجاعی بالایی داره، برای سطوح بتنی و ساختمانی استفاده میشه.
برای قابل استفاده شدن این محصول اول آکرولین رو با رنگ آکریلیک ترکیب می کنن تا مقدار سمی بودنش به حداقل برسه. موقع اجرای این رنگ باید حتماً از دستکش و ماسک و عینک استفاده بشه.
خواص الاستیک آکرولین
- خاصیت ارتجاعی بالا
- دوام مناسب
- مقاوم در برابر آب و رطوبت
- جلوگیری از رشد کپک و قارچ
- مقاومت بالا در برابر سرما و گرما
6- رنگ سیلیکاتی ضد آب
این رنگ برای بالا بردن مقاومت سطوح مختلف در مقابل رطوبت و زنگ زدگی کاربرد داره. رنگ سیلیکاتی به خاطر دارا بودن ترکیبات روغنی، قابلیت شستشو دارن. این محصول به دلیل عدم کشش مناسب،فقط در یک لایه برای رنگ آمیزی مورد استفاده قرار می گیره.
خواص رنگ سیلیکات: پوشش دهی بالا، مقاوم در برابر زنگ زدگی، سرما و گرما و قابلیت شستشو
7- رنگ پلی یورتان
این محصول پوشش رزینی پلاستیکی هست که یا بر پایه آبه یا بر پایه حلال و برای ضد آب کردن سطوح چوبی به کار میره. این رنگ در دو دسته ی براق و مات تولید میشه.
ویژگی های رنگ پلی یورتان:
- مقاوم در برابر آب و رطوبت،سرما و گرما،سایش
- بادوام و محافظت طولانی
- ضد خراش و ضربه
- براقیت بالا
- قابلیت شستشو
- به دلیل مقاوم بودن در برابر آتش پوشش مناسبی برای چوب به حساب میاد.
8- رنگ نانو ضد آب
یکی از انواع رنگ های ساختمانی هست که به خاطر خاصیت ضد گرد و غبار برای نمای ساختمونی به کار میره. این محصول دارای تکنولوژی نانو پیشرفته هست که در نمای ساختمان سطح صاف و یکدستی رو ایجاد می کنه.
ویژگی های رنگ نانو
- ضد آلودگی و گرد و غبار
- سازگار با محیط زیست
- غیر سمی و بدون بو
- مقاوم در برابر سرما و گرما، آب و رطوبت
- ایجاد سطح صاف و یکدست
9- مایع و چسب آب بندی نانو:
در آخر می خواهیم یکی دیگر از محصولات با اصالت و با تضمین صد در صد پیشنهادی ایران رنگ را به شما معرفی کنیم مایع و چسب آب بندی نانو PM30 و PM20 پارس مهر است، به این صورت که اگر رنگ های ضد آب بالا که گفته شد را در دسترس نداشته باشید می توانید با رنگ مورد نظر خود ترکیب کنید و یک رنگ ضد آب را بدست آورید و به راحتی در هرجایی که مد نظرتان است مانند: (آب بندی و ایزولاسیون 100% کلیه سطوح سیمانی، گچی و … در حال ساخت (جایگزین قیرگونی و ایزوگام) ،زیرسازی، نرمه کشی و مقاوم سازی مکان های آب گیر و در معرض نم و رطوبت ، استفاده در دوغاب جهت بندکشی، نصب یا ترمیم ، قابلیت ترکیب در رنگ های اکریلیک به جای آب ، استفاده در ملات ها جهت آب بندی استخرها و مخازن بتنی) استفاده کنید.
چسب PM30 حالت مایع دارد که بر پایه رزین آکریلیک و بایندرهای تخصصی با استفاده از فناوری و تکنولوژی نانو ساخنه و تولید شده است و صد در صد خاصیت ضد آب دارد و جهت آب بندی و ایزولاسیون کلیه مکان های آب گیر و مرطوب استفاده می شود.
یکی دیگر از شاخصه های خیلی مهم که موجب تمایز این چسب با چسب های دیگر شده است خاصیت ضدجلبک بودنش است و از مانع تجمع جلبک ها و باکتری ها و رشد و تکثیرشان می شود.
از محصولاتی که می توانید برای آب بندی و رنگ کردن سرویس بهداشتی استفاده کنید چسب آب بندی نانو پلاس PM30 پارس مهر است زیرا صد در صد خاصیت ضد آب دارد و جهت آب بندی و ایزولاسیون کلیه مکان های آب گیر و مرطوب استفاده می شود.
کاربرد رنگ های ضد آب
این نوع رنگ ها قابلیت شستشو دارن از طرفی هم مقاومت بالایی دارن و در محیط های مختلفی قابل استفاده هستن.
این رنگ ها برای محیط هایی که در معرض رطوبت هستن و نماهای بیرونی ساختمان، گزینه ی مناسبی ان. در انتخاب رنگ برای محیط های خارجی ساختمان مهم ترین ویژگی خاصیت ضد آب بودن هستش.
برای محیط های داخلی مثل آشپزخونه، حمام، سرویس بهداشتی و بقیه ی جاهایی که نظافت و شستن اون ها مهمه، میتونین از این رنگ ها استفاده کنین.
سخن پایانی…
از پرکاربرد ترین نوع رنگ ها، رنگ های ضد آب هستن که مهم ترین نقش رو برای رنگ آمیزی نقاشی نمای ساختمان و استخر و بقیه ی محیط هایی که در معرض رطوبت هستن، دارن به این دلیل که به عنوان یک مانع در برابر آب و رطوبت از سازه ها و بناهای چوبی،سنگی و فلزی و … محافظت می کنن.
یکی از گام های مهم برای محافظت و مراقبت از خانه ضد آب کردن کف، دیوار و زیرزمین، گاراژ و نماهای ساختمان هست که برای این کار میتونین از این نوع رنگ ها استفاده کنین.
آخرین دیدگاهها