رنگ نسوز صنعتی چیست؟ راهنمای جامع خرید رنگ نسوز ، وقتی سطح مورد نظر شما با رنگ پوشیده می شه مقاومت بالایی در برابر عوامل مختلف پیدا می کنه. بنابراین میشه از رنگ به عنوان یه پوشش حفاظتی که موجب افزایش طول عمر سطح رنگ شده میشه استفاده کرد. رنگ ها با توجه به کاربردشون در مدل ها و انواع محتلف ساخته می شن. یکی از رنگ های پرکاربرد صنعتی رنگ نسوزه، این رنگ همینطور که از اسمش مشخصه مقاومت بسیار بالایی برابر حرارت داره و به منظور حفاظت از سطح در برابر درجه حرارت بالا استفاده می شه.
خواص مقاوم حرارتی رزین سیلیکونی به همراه پیگمنت آلومینیوم باعث شده تا این رنگ ها تا دمای ۶۵۰ درجه سانتی گراد و بالاتر رو تحمل کنن. این پوشش به خاطر عدم رنگ پریدگی و حفظ خاصیت در دماهای بالا استفاده میشه. این رنگ ها طوری طراحی شدن که اگر در معرض دمای زیاد قرار بگیرن خراب یا تجزیه نشن.
از خواص رنگ های نسوز میشه به چسبندگی بالا در انواع مختلف سطوح، زمان خشک شدن کوتاه، ظاهر زیبا و فام نقره ای رنگ و همچنین محافظت در برابر خوردگی اشاره کرد.
کاربردهای رنگ نسوز سیلیکونی :
رنگ نسوز به عنوان یک رنگ مقاوم در برابر حرارت در صنایع مختلفی کاربرد داره و مهمترین کاربردهای این محصول عبارتند از:
- جهت حفاظت از سازه های فولادی که در معرض حرارت مداوم قرار دارند
- حفاظت از بدنه کوره، دودکش، مبدل حرارتی، بویلر و …
- حفاظت از تاسیسات کارخانجات شیمیایی، پتروشیمی، پالایشگاه، نیروگاه برق و …
- به عنوان پوشش نسوز برای شومینه
- پوشش دهی تجهیزات در مجاورت حرارت و گرما
روش مصرف رنگ نسوز سیلیکونی :
- سطح مورد نظر باید از هرگونه آلودگی عاری باشه.
- رنگ آمیزی بایستی بلافاصله پس از آماده شدن سطح انجام بشه.
- درجه حرارت مناسب محیط و سطح کار حین رنگ آمیزی بین ۴۰-۱۰ درجه سانتیگراد باشه.
- برای حصول نتیجه عالی، رنگ آمیزی حتی الامکان در محیط های سرپوشیده انجام میشه.
- رنگ باید بوسیله همزن با دور مناسب یکنواخت بشه.
- با توجه به نوع دستگاه پاشش (در صورتی که روش اعمال پاشش باشه) با اضافه کردن تدریجی تینر مخلوط رنگ را به ویسکوزیته مناسب برسونید و بعد به مدت ۱۵-۱۰ دقیقه در کوره با دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
- از اعمال رنگ روی سطوح داغ، سطوح یخ زده و سطوحی که رطوبتی بیش از ۸۰ درصد دارند خودداری کنین.
تفاوت رنگهای پلی یورتان با رنگ نسوز
رنگ های پلی اورتان و اپوکسی معمولاً تا دمای °C100 تا °C120 مقاومند اما رنگ نسوز برای کاربردهای در دماهای بالاتر پیشنهاد می شن. روش استفاده و اجرای رنگ نسوز بسیار ساده و آسونه. نکته مهم در شروع کار، بسترسازی و زیرسازی مناسبه که نیازه از تمیز بودن سطح و عاری بودنش از هر گونه آلودگی و گرد و غبار مطمئن شین. آماده بودن سطح و تمیز و صاف بودن اون چسبندگی بهتر رنگ نسوز رو تضمین می کنه.
انواع رنگ نسوز
چهار نوع رنگ نسوز داریم :
- رنگ چند پلیمری مبتنی بر سیلیکون یا اپوکسی: این نوع رنگ به گونه ای تدوین شده که هنگام استفاده در ساخت و ساز جدید یا روکش نگهدارنده، مقاومت در برابر دمای زیادی را نشان میدهد. همچنین ، امکان استفاده از آن روی یک زیرلایه داغ ، بدون اینکه تاثیری بر لایه بگذارد وجود دارد. معمولاً هرچه سیلیکون بیشتر باشد ، مقاومت در برابر گرما نیز بیشتر است.
پوشش پودری با دما بالا: پودر با دما بالا اغلب برپایه سیلیکون و اپوکسی (شبیه به رنگ مایع بالایی) است. اما در حرارت بالاتر از ۴۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰F بهتر عمل می کند. همچنین این نوع رنگ بدون VOC است و دارای طیف گسترده ای از براقیت و رنگ آمیزی کامل است.
پوشش های افزودنی فلزی و اسپری فلزی: از آنها برای محافظت در برابر خوردگی به همراه مقاومت در برابر حرارت استفاده می شود. اسپری حرارتی آلومینیوم برای جلوگیری از CUI در سکوها و گیاهان دور از ساحل و ساحلی استفاده می شود. در همین حال ، از رنگدانه های فلزی به عنوان تثبیت کننده دما تا ۷۵۰۰F استفاده می شود.
رنگ سرامیکی با درجه حرارت بالا: این نوع به دلیل داشتن خاصیت مقاومت در برابر حرارت بسیار معروف است. همچنین مقاومت شیمیایی ، محافظت در برابر خوردگی و یک نتیجه پایانی سخت را ارائه می دهد. هنگام استفاده از رنگ سرامیکی با فشار بالا ، عایق و فلز موجود در زیر به خوبی محافظت می شود.
پیش از خرید رنگ نسوز از ایران رنگ مشاوره بگیرین
با توجه به قیمت نسبتاً بالای رنگ نسوز نسبت به بقیه پوشش های مقاوم حرارتی و مکانیکی بهتره جوانب مختلف برای انتخاب دقیق و مناسب این پوشش بررسی شه و یا از مشاوران ایران رنگ کمک گرفته بشه. رنگ های تولیدی داخل کشور قیمت مناسب تری نسبت به نمونه خارجی دارن و میتونن انتخاب اقتصادی و هوشمندانه تری باشن. علاوه بر این، با توجه به کاربرد و روش اعمال رنگ نسوز، این پوشش در صنایع مختلف کشور از نظر کیفیت پاسخگوی مناسبی هستن.
آخرین دیدگاهها