رنگ پودری یا رنگ الکترواستاتیک، ترکیبی از رزین، پیگمنت های رنگی، سخت کننده و مواد افزودنی مختلف هستش. مواد اولیه در ابتدا به صورت پودر بوده و در طی فرآیندی به صورت مذاب با هم ترکیب شده، پس از سرد شدن و آسیاب شدن به صورت ذرات ریز آماده استفاده میشن. رنگ آمیزی وسایل علاوه بر جنبه زیبایی و تزئینی در برابر عواملی از زنگ زدگی و خورندگی اونها محافظت می کنه که باعث افزایش طول عمر وسایل میشه. پس برای محافظت سطوح فلزی هم میشه از رنگ های مایع و هم از رنگ های پودری استفاده کرد. این رنگ به دلایل مختلفی از جمله فاقد حلال بودن و در نتیجه سازگاری با محیط زیست، به صرفه بودن از نظر هزینه و زمان، پوشش دهی با ضخامت بالا بدون شره شدن رنگ و همین طور پوشش دهی تمامی سطح بیشتر در صنایع خودروسازی، لوازم خانگی، تولید قطعات فلزی و…. مورد استقبال قرار گرفته.
انواع رنگ های پودری براساس مواد اولیه:
- رنگ پودری پلی استر
- مقاومت بالایی در برابر اشعه uv داره و بیشتر برای وسایل ترئینی استفاده میشه.
- رنگ اپوکسی
- در برابر اشعه uv مقاومت کمی داشته. بنابراین برای وسایلی که دربرابر نور مستقیم آفتاب هستن مناسب نیست. بیشتر برای پوشش دهی قطعات داخل ماشین به کار میره.
- رنگ پودری پلی یورتان
- رنگ پودری پلی یورتان نسخه نهایی رنگ پودری پلی استر هست.اگر یه رنگ زیبا ، براق، ملایم یا مات میخواین این نوع رنگ بهترین انتخاب هست.
انواع رنگهای پودری
- چرمی
- دکورال(طرح سنگ و چوب)
- صاف
- چکشی
- متالیک
- ورنی
- سنباده ای
روش اجری رنگ پودری
برای پوشش دهی سطوح بااین رنگ ها، ابتدا باید سطح مورد نطر تمیز و چربی زادیی انجام بشه و با استفاده از تفنگ های مخصوص این رنگ ها، رنگ های پودری بارداره شده و روی سطح مورد نظر رو که با سیم ارت به زمین وصل شده به صورت یکنواخت پوشش میدن و بعد وارد کوره شده با ذوب شدن پودرها، رنگ ها به سطح می چسبن، سطح رنگ شده رنگی یکدست و با کیفیت بالا و چسبندگی خوبی داره. زمان و دمای کوره به رنگ پودری استفاده شده بستگی داره. معمولاً برای رنگ های پودری روشن زمان زیاد و دمای پایین برای زرد نشدن رنگ و برای رنگ های تیره زمان کم و دمای بالا نیاز هست.
مزایای رنگهای پودری
- آماده مصرف بودن
- بدون حلال بودن
- سازگار با محیط زیست و کم خطربودن برای انسان
- مقاومت بالا در دماهای گرم و سرد
- ایجاد پوشش یکدست و ضخامت بالا بدون شره شدن
معایب رنگهای پودری
- محدودیت استفاده برای قطعات بزرگ
- محدودیت پخت و حشک شدن رنگ به روش کوره
- قابل استفاده بودن تنها برای تجهیزات فلزی
این رنگ ها کیفیت و دوام بالاتری نسبت به بقیه رنگ ها دارن. و به علاوه به دلیل فاقد حلال بودن و کم خطر بودن برای انسان و محیط زیست نسبت به رنگ های پایه حلال بیشتر استفاده میشن.
هزینه رنگ آمیزی با رنگ های پودری:
رنگ های پودری هم کیفیت بالایی دارن و هم هزینه ی زیاد.چون این نوع رنگ ها نیاز به تجهیزات و کوره دارن چون که تنها راه خشک کردنشون فقط کوره هستش.بعضی اوقات لازمه فقط برای یک قطعه تجهیزات ویژه ای رو تهیه کرد.یکی از معایب این رنگ ها همین موضوع هست.ولی به این نکته هم توجه کنین که وقتی برای این رنگ ها تجهیزاتی رو تهیه می کنین،یک بار این هزینه پرداخت میشه.
آخرین دیدگاهها