کفپوش اپوکسی دو جزئی رزینی ،از پایه رزین و سخت کننده(هاردنر) تشکیل میشه. رزین و هاردنر به نسبت معین و متناسب با کاربرد با هم مخلوط شده و به صورت یک مایع یکپارچه روی سطوح بتنی، فلزی، سنگی و موازئیکی قابل اجرا هست. مخلوط آماده شده طی واکنش شیمیایی به یک کفپوش سخت و مقاوم تبدیل میشه، که به دلیل زیبایی و مقاومت و دوام بالا کاربردهای تجاری و مسکونی خیلی زیادی داره. چسبندگی بالا به بتن، مقاومت سایشی در شرایط پر فشار، مقاومت در برابر بارهای سنگین وارده، مقاومت بالا در برابر اسید ها و مواد شیمیایی از ویژگی های این محصول هستش. ضخامت کفپوش اپوکسی برای کاربردها و سطوح مختلف متفاوته. بسته به کاربری های مختلفی که سطوح دارن ضخامت کفپوش ها میتونه کم و زیاد بشه.
مزایای کفپوش اپوکسی
- چسبندگی بالا به سطوح بتنی
- مقاومت شیمیایی خوب
- مقاومت مکانیکی بالا
- بدون حلال و سازگار با محیط زیست
- عایق حرارتی
- قابل شستشو
- عایق الکتریکی
- ضد باکتری
کاربردها
- پارکینگها
- پیادهروها
- ساختمانهای تجاری
- منازل
- کارگاهها و کارخانههای صنعتی
- سالن های ورزشی
هاردنر اپوکسی
اپوکسی هاردنرهای متنوعی داره. نوع هاردنر استفاده شده بر خواص شیمیایی و فیزیکی اون از قبیل دمای شیشه ای شدن، مدت زمان خشک شدن و زمان شکل گیری روی سطح، سختی و استحکام به شدت موثره.
انواع هاردنر کفپوش اپوکسی
- هاردنر اپوکسی پلی مرکاپتان
- هاردنر پلی آمید و آمیدوآمین
- هاردنر آمینی
- هاردنر فنالکامین
پرایمر کفپوش اپوکسی
پرایمر اپوکسی بعد از اجرا بر روی سطوح، سطح نهایی بدون تخلخل ایجاد می کنه. این نوع پرایمر به عنوان اولین لایه پوشی بر روی سنگ، سیمان، موزاییک، سرامیک و فولاد استفاده میشه. از جمله دلایل استفاده از پرایمر اپوکسی میشه به چسبندگی خیلی مناسب، تحمل مکانیکی بالا، مقاومت شیمیایی حتی در محیط های خیس یا با رطوبت بالا اشاره کرد. هر چه ضخامت پرایمر اپوکسی اجرا شده بیشتر باشه، مقاومت بالاتری در برابر خوردگی داره. پرایمر اپوکسی هم چنین میتونه بر روی ترک ها و شیارها هم اجرا بشه. ظرفیت پیوند پرایمر اپوکسی بسیار بالاست و سطح نهایی مناسبی رو ایجاد می کنه.
انواع کفپوش اپوکسی
- کف پوش اپوکسی آنتی باکتریال
- این نوع کف پوش ها ضد باکتری بوده و برای صنایعی که نیار به مجوز بهداشت دارن مناسب هست، در بیمارستان ها، واحدهای تولید دارو، صنایع آرایشی و بهداشتی استفاده میشن.
- کف پوش اپوکسی آنتی استاتیک
- این کف پوش از تجهیزات الکترونیکی حساس و اپراتورها در برابر جریان الکتریسیته محافطت می کنه. در انبارهای مهمات و واحدهایی نظیر صنایع الکترونیکی و مخابراتی، صنایع اتومبیل سازی، صنایع هوایی، اتاق سرور کاربرد دارن.
- کف پوش اپوکسی ضد اسید
- این نوع در برابر عوامل شیمیایی و اسیدی مقاوم هستن، در آزمایشگاه ها، سالن های تولید مواد اسیدی و شیمیایی، صنایع غذایی و دارویی استفاده میشه.
- کف پوش اپوکسی صنعتی
- این کفپوش ها یکپارچه و بدون درز و دارای مقاومت های بالای مکانیکی، فشاری و حرارتی هستن. مقاومت بالا و زیبایی این کفپوش باعث استفاده بالای این کف پوش ها شده.
- کف پوش اپوکسی پارکینگی
- این نوع از کف پوش ها رنگی و بدون درز و براق بر روی کف پارکینگ اجرا میشن. برای بالا رفتن مقاومت کف پارکینگ در برابر بار ترافیکی و هم چنین کاهش مصرف مواد اپوکسی بهتره روی یک سطح بتنی کاملا صاف و صیقلی اجرا بشن. این کف پوش ها قابلیت اجرای خطوط و علائم ترافیکی در طرح و رنگ مختلف رو دارن.
- کف پوش اپوکسی سه بعدی
- این کف پوش ها کفپوشی دکوراتیو(ترئینی) هستن که با استفاده از پرینت و چاپ سه بعدی طرح و رزین اپوکسی شفاف بر روی کف اجرا میشن. کفپوش اپوکسی سه بعدی در لابی، آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی کاربرد دارن.
معایب کفپوش اپوکسی
کفپوش اپوکسی به دلیل آنتی یو وی نبودن در معرض نور مستقیم خورشید به مرور زمان کم رنگ میشه، بنابراین برای فضاهای باز مناسب نیست. هزینه های کف پوش های اپوکسی نسبت به دیگر کف پوش ها بیشتره. از اونجایی که این محصول انعطاف پذیری کمی داره بنابراین برای اجرا در کف فضاهایی که در معرض ضربات شدید هستن پیشنهاد نمیشن. با وجود مقاومت انواع خاصی از این محصول در برابر مواد شیمیایی و اسیدی در صورت قرار گیری طولانی مدت در معرض این مواد ممکنه خساراتی رو به وجود بیاره . بنابراین بهتره بلافاصله بعد از ریخته شدن مواد شیمیایی روی کفپوش اون رو سریع پاک کنین.
آخرین دیدگاهها